Welkom bij route.nl

Fietsen & wandelen met route.nl

De fietsroutes bestaan voornamelijk uit knooppunten en dat geldt ook voor de wandelroutes daar waar het knooppuntennetwerk beschikbaar is. Deze themaroutes nemen je mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en toeristische plaatsen in NederlandBelgiëDuitsland. De routes wijzen je de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen en door historische dorpen en culturele steden.

Stap af bij de mooiste fietscafés, gezelligste hotels, beste restaurants en vele andere bijzondere locaties die route.nl voor je heeft geselecteerd. Hier kun je de benen strekken en onder het genot van een hapje en drankje genieten van de omgeving. 

Vergeet niet de route te downloaden in de app voordat je gaat beginnen aan de route. 

Veel wandel- en fietsplezier!

Podcast: Op pad met route.nl

Iedere woensdag stellen we je voor aan de mooiste fiets- en wandelroutes in binnen en buitenland. In 15 tot 20 minuten krijg je inspiratie om nieuwe routes te ontdekken.

Abonneer je op de podcast in je favoriete player:

De nieuwste aflevering:

Route van de Week

Landgoed Staverden en het Speulderbos  route map image 39,25km
Landgoed Staverden en het Speulderbos
Fietsroute 552913 | Ermelo | Gelderland | 39,25 km
De Veluwe bestaat uit allerlei verschillende deelgebiedjes. Stuk voor stuk zijn het allemaal natuurpareltjes. Zoals de Ermelose Heide. Bij de schaapskooi vind je een bezoekerscentrum, vanaf het pad heb je daarna mooie vergezichten over het cultuurlandschap waar de kudde loopt te grazen. Verderop kom je over Landgoed Staverden dat twee eeuwen geleden aangelegd als begin van een stad. Dat plan slaagde niet helemaal, zodat Staverden nu officieel het kleinste plaatsje met stadsrechten is in de Benelux. Langs de rand van het Houtdorperveld rij je naar Garderen, een landbouwenclave omringd door bossen. Je fietst door het Speulderbos waar de bomen dankzij hun grillige stammen lijken te dansen. Na een bezoekje aan Ermelo fiets je naar het eindpunt van de route: Camping het Vossenhol.

Overnachtingstip:

Uitgelichte routes

Zie je door de bomen het bos niet meer met al die mooie routetips? Neem dan een kijkje tussen de uitgelichte routes die we voor je hebben uitgekozen. Dat maakt kiezen weer een stukje makkelijker.

Bekijk de routetips

Ontdek de mooiste regio’s

Zie je door de bomen het bos niet meer met al die mooie routetips?
Neem dan een kijkje tussen de regiopagina’s en andere themapagina’s om je te laten inspireren.
Dat maakt kiezen weer een stukje makkelijker.

Ken je deze startplaatsen al?

Zelf een routeplannen plannen is zo gedaan maar,
na een paar routes ben je wellicht wel toe aan nieuwe inspiratie.
Wij hebben een paar startplaatsen voor je uitgelicht, hier onder alvast een selectie.

Onze Partners

Om jou te helpen tijdens je zoektocht naar de mooiste fiets- en wandelroutes en de meest verrassende bezienswaardigheden binnen de leukste regio’s en natuurgebieden werken we samen met verschillende partners. Zo kunnen we jou kwaliteitsroutes aanbieden. Maak kennis met onze partners en vind de routes waarnaar jij op zoek bent.

Download de Routiq app

Met al meer dan 2.500.000 downloads is onze app erg populair. Download de app vandaag nog in een van de stores.


App Store Google Play
Meer informatie en uitleg